Следвайте Гласове в ТелеграмИзраелският президент Ицхак Херцог определи като повече от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзраелският президент Ицхак Херцог определи като повече от
Коментари Харесай

Израел: Решението на Международния съд е повече от възмутително и не може да бъде извинено

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Израелският президент Ицхак Херцог дефинира като " повече от възмутително " решението на прокурора на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан да изиска през днешния ден заповеди за арест на премиера Бенямин Нетаняху и на министъра на защитата Йоав Галант наред с трима водачи на палестинското ислямистко придвижване Хамас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Херцог това сигурно ще вдъхне храброст на терористите по света.

" Всякакъв опит за правене на паралел сред тези отвратителни терористи и демократично определено държавно управление на Израел - работещо, с цел да извърши задължението си да пази своите жители, в цялостно сходство с правилата на интернационалното право - е възмутим и не може да бъде извинен ", акцентира израелският президент.

Израелският външен министър Израел Кац също порица " скандалното съгласно него решение на МНС. Искането на заповеди за арест на " премиера и министъра на защитата на Държавата Израел, паралелно с отвратителните нацистки изчадия на " Хамас ", " убийци и изнасилвачи на Хамас, които " сега правят закононарушения против човечеството против нашите братя и сестри ", е " директно нахлуване " и " историческо непочтеност, което ще остане вечно белязано в спомените ", се споделя в изказването на първия посланик.

Израел възнамерява " да се бори против това решение, което цели на първо място да върже ръцете на Държавата Израел и да ѝ откаже правото да се пази ", добави Кац.

Войната стартира с нападението, осъществено от палестинското ислямистко придвижване на 7 октомври, при което починаха над 1170 души, най-вече мирни жители, демонстрира равносметка на Агенция Франс Прес, основана на израелски данни. Освен това в Газа бяха отвлечени 252 души, от които 124 към момента са арестувани. Израелските въоръжени сили считат, че 37 от тях са мъртви. Израел се е заклел да унищожи придвижването Хамас, което ръководи линията Газа от 2007 година и е считано за терористична организация и от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

От началото на спора са починали над 35 450 палестинци, множеството от които мирни жители, по данни на ръководеното от Хамас здравно министерство на линията.  Днес прокурорът на МНС Карим Хан изиска заповеди за арест против Нетяняху, Галант и трима ръководители на Хамас.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР